Uffen ja Islan kuulumisia

30.10.2011 Viikko siten lauantaina 22.10. oli Spanieliliiton päänäyttely Hyvinkäällä. Päänäyttelyssä olen käynyt ihan joka vuosi sen jälkeen kun Uffe tuli. :) Joten tänä vuonna oltiin taas mukana. Näyttelyyn oli ilmoitettu 91 kooikerhondjea, joista muutama oli pois. Joten paljon koiria oli paikalla ja päivästä tulikin pitkä. Tarkoitus oli päästä näkemään myös pennut heti aamulla, mutta sen verran myöhästyin, että ekat pennut jäi näkemättä. Rodun parhaaksi pennuksi tuomari valitsi Uffen Keira-siskon ja Islan Peter-veljen Orson-pojan! Orson olikin erittäin komea! :) Uffe sai valioluokassa ERI:n, muttei sijoittunut 18 komean valiouroksen joukosta. Peter oli hienosti luokan paras! Paras uros-kehään asti pääsi monta “sukulaista”, joista Peter mahtavasti urosten paras! Urosten serti meni kolmanneksi sijoittuneelle Keiran pojalle Johnylle! Valioluokan narttujakin oli paikalla huimat 14 kpl, joista Isla hienosti paras SA:n kera! Paras narttu kehässä Islaa nuoremmat koirat olivat enemmän tuomarin mieleen, mutta Isla sijoittui sentään neljänneksi! Loppussa Peter voitti vielä parhaan nartun, Loten, ollen siis ROP! Bullbenz kasvattaja-ryhmässä esiintyi Uffe, Keira, Primo ja Ruuti. KP tuli ja ykkössijoitus, eli Bullbenz-kasvari oli ROP! Onnea paljon Annelle! :) Jäin vielä katsomaan isot kehät. Kooikereiden ROP-pentu Orson sijoittui hienosti BIS-pentu 4:ksi! Myös kooikereiden paras veteraani Kelmi sijoittui, tai oikeastaan voitti, sillä sijoitus oli BIS-1-veteraani! Mukava päivä oli, toivottavasti pääsen taas ensi vuona uudestaan Hyvinkäälle! Tässä vielä Tytti Käyhkön ottamat kuvat Uffesta ja Islasta:

18.10.2011 Kotisivujen päivittämisessä on ollut kiireiden takia pientä taukoa. Tässä lyhyesti vähän viime aikaisia tapahtumia: 18.9. oli lounais-suomen kooikeritapaaminen viime syksyn tapaan Mietoisten Aarlahdessa. Mukaan lähdin Uffen kanssa. Isla jäi kotiin, koska juoksut olivat juuri loppuneet. Paikalla oli noin 16 kooikeria omistajineen. Sekä omistajat että koirat saivat herkkuja syödäkseen, kun jokainen toi jotain pientä syötävää mukanaan. Käytiin metsälenkillä, jolla koiratkin saivat juosta vapaana pitkin metsiä. Lenkin jälkeen pääsivät innostuneimmat vielä uimaankin. :) Tässä Kaisa Suomisen ottamia kuvia Uffesta:


Lisää Kaisan ottamia kuvia tapaamisesta täällä

25.9. Oli Uffen MH-luonnekuvaus Tammelassa. Aamulla aikaisin lähdettiin ajelemaan ja oltiinkin hyvissä ajoin paikalla, niin ehdin näkemään aikaisempien koirien suorituksia ennen Uffen vuoroa. MH-luonnekuvauksessa oli paljon samanlaista kuin luonnetestissäkin, mutta järjestelyt olivat erilaiset. Uutta oli esim. vieheen (saaliin) vetäminen ja aaveet. Luonnekkuvaus alkoi tervehtimisellä ja käsittelyllä. Uffe suhtautui TO:hon (toiminnanohjaajaan) ihan tyypillisesti, tervehti, muttei suuremmin kiinnostunut, kun oli muuta haisteltavaa. Uffen on vanhemmiten alkanut olemaan väliinpitämättömämpi vieraita kohtaan kuin mitä oli nuorempana. Varsinkin, jos on muuta mielenkiintoista lähistöllä, muutenhan ihmiset on edelleen ihania Uffen mielestä. Alkuun Uffe lähti TO:n mukaan, kun annoin tälle hihnan. Mutta kun TO teki pyörähdyksen, Uffe huomasi, että minä jäin jälkeen. Sitten tulikin kiire takaisin mamman luo... :) Käsittelyn Uffe hyväksyi normaaliin tapaansa. Leikkiosiossa leluna oli iso ja mielestäni melko kova patukka. Lelusta Uffe kiinnostui alkuun vähäsen, mutta heiton jälkeen haisteltuaan lelun, totesi sen tylsäksi. Kun kutsuin Uffen takaisin, se kuitenkin hoksasi, että ehkä tätä lelua heitetään sille useemminkin, niin johan inostui. ;) Mutta vetoleikeistähän Uffe ei pidä, joten ei lähtenyt mukaan TO:n leikkiin halutulla tavalla. Seuraavana vuorossa oli takaa-ajo-osio eli viehe. Luonnekuvaus suoritettiin nurmikentällä, jota ei oltu vähään aikaan ajettu. Viehe oli ihan piilossa pitkässä nurmessa ja melko kaukana siitä paikkaa, johon meidän käskettiin pysähtyä. Joten eihän Uffe edes nähnyt mitään viehettä! :D Ekaan “takaa-ajoon” se kuitenkin kuvaajien mielestä lähti. Vaikka minä kyllä väitän, että se ei mitään nähnyt, kävi vain tutkimassa hajut siitäkin osasta kenttää. Toisella kerralla Uffehan lähti tutkimaan hajuja taas ihan toiseen suuntaan... Seuraavana oli aktiviteettitason “mittaus”, eli meille osoitettuun paikkaan 3 minuutiksi seisomaan paikallaan. Paikalle mennessä Uffe huomasi kentän toisella puolella kulkevan miehen, joka meni seuraavaa osiota varten piiloon. Siitähän alkoi sitten melko pian vinkuminen, kun paikalla olo on niin tylsää!! ;) Jos jonkinmoista ääntä ja kiskomista riitti siis siihen 3 minuuttiin, hiljaista hetkeä ei juuri tainnut olla...

Etäleikissä Uffe huomasi kaukana olevan miehen ja hihnassa ollessaan tarkkaili koko ajan. Kun mies meni piloon, niin sain vähän ajan päästä luvan päästää Uffen irti. Silloinhan Uffe muisti ilmeisesti edellisen osion aikana huomaamansa hyvän hajun ja lähi sitä tutkimaan... :D Eipä kiinnostanut piilossa ruotsiksi laulava mies enää, ei edes silloin kun hän tuli piilosta pois ja hyppelehti lelu kädessä ruotsiksi koiraa houkutellen. Nenäkoiraa vie hajut enemmän kuin vieras oudosti käyttäytyvä ihminen... ;) Yllätysosiossa oli haalarilla peläytys. Uffe toki reagoi yllättävään haalarin esiin tuloon ja alkoi haukkumaan kovasti. Oli välillä lähempänä ja välillä kauempana. Haalarin luokse tuli kyllä lopulta, ei tarvinnut laskea sitä alas, mutta ei vissiin ollut silti tarpeaksi nopeaa, kun tulos oli 1. Haalarin ohi kävellessä Uffe meni edeltä ja ihan haalarin vierestä häntä pystyssä ja heiluen. Jotenkin tämän luonnekuvaajat tulkitsivat pelkona... Enpä itse kokenut Uffen olevan mitenkään pelokas. Seuraavana käveltiin räminälaitteen ohitse. Räminästä Uffe lähti pois melko kauas, mutta palasi oikeastaan saman tien takaisin. Räminä ei loppujen lopuksi hirveästi Uffea kiinnostanut enää, kun se oli kerran tarkistettu. Aave-osiossa Uffe katseli rauhassa molempia aaveita vuorotellen, lähinnä tuntui ihmettelevän taas tätä paikalaan seisomista... Kun aaveet pysähtyivät ja sain luvan päästää koiran irti, niin Uffe lähti TO:n luokse moikkaamaan ja katsomaan mitäs hän juuri sanoi, ehkä olisi Uffelle asiaa?? ;) Hajuja taas haisteltiin ja ihmeteltiin, kun mitään ei tapahdu. Jossain vaiheessa Uffe huomasi, että mammahan on jo aaveen luona ja tuli heti katsomaan, mikäs se on. Heti kun aave alkoi puhumaan Uffe innoistui kovasti, kun se olikin ihan normaali ihminen! :D Lopuksi oli vielä toinen leikki-osio ja ampuminen. Uffe lähti leikkiin heti ihan innoissaan. Ampumisen aikana mun piti leikkiä sillä valtavalla patukalla Uffen kanssa, mutta käsitin ainakin, ettei sitä saa heitellä koiralle. Uffe leikki aluksi ihan mielellään, mutta kun sitä heittoa ei tullut ja kuului vielä kaksi kovaa laukaustakin, niin eihän se leikki oikein kiinostanut enää. Tässä vaiheessa luonnekuvaajat päättivät lopettaa ampumisosion kesken. Omasta mielestäni olisi voinut vielä ottaa kaksi viimeistäkin laukausta, kun ne olisi olleet hihnassa ilman Uffelle outoa leikkiyritystä, eikä Uffe mielestäni mennyt mitenkään paniikkiin äänistä.

Videot kaikista osioista löytyy täältä. (linkki tulossa pian...) Ja tulokset kokonaisuudessaan koiranetistä. Videot kannattaa ehdottomasti katsoa, jos haluaa todellisen kuvan testistä, koska nuo sanalliset arviot ei lopulta kerro Uffen oikeista reaktioista mitään, ainakaan joka osiolta. Varsinkin yllätysosion jäljellejäävä pelko oli vähäsen liioiteltua. Totta, ettei Uffe ollut hiljaa haalaria ohittaessa, mutta ei se todellakaan pelännyt. Ei väistänyt tai muuttanut kulkunopeuttaan haalarin kohdalla, vaikka niin arvostelussa annetaan ymmärtää... Muutenkin MH-luonnekuvauksen “arvostelutaulukko” on tämän kokemuksen mukaan mielestäni turhan suppea ja rajattu, kaikkia reaktioita ei olla otettu huomioon jne. Paras Uffen arvostelussa oli kai takaa-ajon 1.kerta, jossa on, että Uffe olisi nopeasti lähtenyt vieheen perään juosten ja jopa ohittanut sen. Juu se lähti vieheen suuntaan, mutta rauhassa kävellen ja hajuja haistellen ilman, että olisi viehettä huomannut. Mutta kun suunta oli oikea, niin luonnekuvaajat päättivät valita tämän kohdan... ;) Omien kokemusteni mukaan luonnetesti on paljon paremmin kehitelty ja loppuun asti ajateltu testi. Siinä katsotaan kokonaisuutta monen eri osion osalta, eikä siinä ole mahdollista valita vähän sinnepäin olevaa vaihtoehtoa, joka tuntui nyt luonnekuvauksessa olevan ainakin Uffen osalta. Ainakin Uffen luonnetestissä joka osiossa varmistettiin, että koira varmasti huomaa kaikki asiat, mitä siinä kohtaa halutaan testata. MH-luonnekkuvauksessa tuli itselle pieni pettymys, kun ei pidetty huolta, että olosuhteet olisi kunnossa. Miten koira voi huomata pitkästä ruohikosta monen metrin päästä lähtevää pientä viehettä, kun on miljoona hajua tutkittavana?? Ja etäleikkiosion toteutus ei myöskään ollut mielestäni onnistunut... No olen kuitenkin kokonaisuudessaan tytyväinen Uffen reagointiin, vaikka arvostelu ei ihan joka kohdassa täsmääkkään oikeaan toimintaan, mitä luonnekuvauksessa tuli esille.

1.10. Käytiin vielä Uffen kanssa agilitykisoissa. Harjoituksissa on ollut pitkä tauko ja se näkyi kyllä kisoissa selvästi. Pojalla olli ihan liikaa virtaa ja minä liian hidas. Hyppäriltä tuli kielto, virhe kepiltä ja joku muu virhe vielä, en enää muista mikä... Oliskohan rima tippunut..? Aikaa olisi kyllä riittänyt kovasti, tuloksesi 15/-12,30... Agiradalta saatiinkin sitten HYL, kun ohjasin huonosti ja Uffe lähti väärälle esteelle. Sen lisäksi taisi tulla vielä kontakti virhekkin... No, kivaa kuitenkin oli käydä taas kisoissa. Seuraavat kisat ovatkin joskus ensi keväänä tai kesänä vasta. Myös viikottaiset harjoitukset ovat keväälle asti tauolla.

28.8.2011 Uffen kanssa tuli käytyä l-ssk:n järjestämässä taippari harjoituksissa. Taipparit ovat kovasi kiinnostaneet, mutta en ole viitsinyt ilmoittaa, kun ei yhtään tiedä miten Uffe siinä voisi onnistua. Harjoitkset menivät oikein hienosti ja voisin harkita kokeeseen ilmoittautumista. Tänä vuonna ei enää ehdi joten se menee ensi vuoteen. Ensimmäisenä katsotiin koirien laukauksen sieto. Taippareista poiketen koirat sidottiin kiinni puihin ja sitten amuttiin haulikolla ilmaan. Hienosti Uffe sieti molemmat ampumiset. Jäljestys tehtiin kanin laahausjäljellä, joka oli noin 100 metriä pitkä, yhdellä kulmalla. Ennen jäljestystä koirat saivat tutustua ensin kaniin, Uffe ei siitä erikoisemmin välittänyt, haisteli vain. Jäljelle Uffe lähti erittäin hienosti, heti tiesi mitä pitää tehdä ja mihin suuntaan lähdetään. Kulmalla ei jäänyt ihmettelämään vaan hienosti lähti oikeaan suuntaan. Loppussa teki pienen kierroksen, mutta kouluttajan mukaan, tiesi kuitenkin selvästi mihin suuntaan kuuluu mennä ja kani löytyikin heti! Nyt Kani kiinnosti hieman enemmän, Uffe kuitenkin lähti kaadolta suosiolla pois ja antoi ottaa kanin takaisin pussiin...
Seuraavana osiona oli haku, jossa koira on vapaana metsässä "etsien" riistaa. Koiran kuuluu pysyä haulikon kantaman päässä, eli ei saa lähteä turhan kauas, muttei koko aikaa saa jaloissakaan pyöriä. Heit Uffen vapaaksi päästettyäni se ampaisi pusikkoon ja pois näkyvistä... Pienen ajan päästä tuli kuitenkin takaisin ja pysyi ihan ok etäisyydellä koko ajan maata nuuskien. Kouluttajan mielestä olisi ollut parempi, jos Uffe olisi enemmän meidän edellä kuin sivuilla ja jäljessä, mutta hyväkytty suoritus olisi kuitenkin ollut. Uffen hihnaan saaminen taas kuulemma kesti turhan kauan, mutta vaikeuttamassa oli jostain mejä-treenistä metsään jäänyt hirvensorkka, jota Uffe ei ihan heti voinut jättää rauhaan, vaan se piti kunnolla tutkia ennen kuin tuli luokse. Viimeisenä osiona oli vedestä noutaminen. Uffe noutaa vedestä keppejä vähän vaihtelevasti, joten hieman mietin miten tämä mähtaa sujua. Uffe on alkanut viime aikoina pitämään paljon vedestä ja odottellessa se jo innostui, kun tiesi minne mennään. Tällä kertaa kun vedestä piti noutaa kepin sijaan riistpukki, niin Uffe ei edes jäänyt epäröimään uimista. Riistapukin meinasi napata jo mun kädestä ennen kuin ehdin heittää sen veteen. Siis hienosti Uffe suoriutui myös tästä osasta, joten olisi mahdollista joskus läpäistä taipparit... :) Myös mejä-kokeeseen olisi kiva ilmoittaa Uffe tämän kokemuksen jälkeen. Jäljestys sujui niin hienosti, että uskoisin Uffen suorittavan hyvin myös pidemmän verijäljen.

Vuoden 2009 voittaja-näyttelystä Uffe sai vara-CACIB:n, joka nyt sitten viimein vahvistettiin oikeaksi CACIB:ksi, harmi vain, ettei se ehtinyt ennen Uffen C.I.B.-titteln vahvitamista... ;) Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan... :D Isla aloitti tällä viikolla kolmannet juoksunsa, noin 6 kk tuli nyt väliä, joka on n. 2 kk vähemmän kuin viimeksi... Vähän tuli yllätyksenä, mutta eipä sitten haittaa syksyn näyttelyitä!! :)

8.8.2011 Molemmat koirat ovat nyt käyneet kahdessa näyttelyssä. Ensimmäinen oli 30.7. Porin KV-näyttely. Tuomarina oli Hans v d Berg Hollannista. Uffe oli tuomarin mieleen turhan suuri, joten sai EH:n. Isla oli nyt ekaa kertaa valioluokassa ja tyttö oli tuomarin mieleen ja sai ainoana narttuna sekä ERI:n että SA:n, joten oli myös paras narttu! ROP-kehässä vastassa oli komea Nuutti ja Nuutti veikin voiton, joten Isla VSP. Uroksista myös Saden pentu Teddy sai SA:n sekä ekan sertinsä! Onnea Nuutin sekä Teddyn omistajille! Lämpimän näyttelypäivän jälkeen lähdettiin kaverin ja koirien kanssa koirarannalle uittamaan koiria. Tässä välissä unohtui ottaa Islasta palkintokuva ja kameraan osui vain märkiä koiria... ;)Toinen näyttely oli eilen Salon ryhmänäyttely, jossa tuomarina Maret Kärdi. Tuomari tutki kaikki koirat tosi tarkkaan ja antoi pitkät arvostelut. Kehä olikin varmaan tunnin möyhässä... Uffe hieman innostui taas nameista ja hiljaisuutta ei kehässä juuri ollut... :D Uffelle EH, turhan suuresta koosta. Uffe oli ainut uros, joten ei VSP:tä tässä näyttelyssä lainkaan. Narttuja oli paikalla 3, Islan siskopuoli Sava sai hienosti ERI:n, muttei kuitenkaan SA:ta. Isla loisti jälleen ja ansaitsi ERI:n SA:n kera!! Veteraani narttu Phee sai mös ERI:n ja SA:n ja tuomari valitsi Islan ROP:ksi!! On se vaan nätti tyttö! Ryhmäkehiä jäätiin odottelemaan, mutta eipä tullut sijoitusta.

25.7.2011 Eilen oltiin Uffen kanssa pitkästä aikaa agilitykisoissa. Kisat oli Raumalla ja meillä oli kaksi virallista rataa sekä osallistuttiin epävirallisena lähtönä kooikerhondje rotumestaruuskisaan. Eka rata oli kiva hyppäri, joka suoritettiin oikein hienosti! Ohjaus oli sujuvaa ja Uffe kulki ja kuunteli hienosti. Harmittavasti yksi rima tippui, kun käännöksessä lähdin hieman liian aikaisin kääntymään. Eli tulokseksi tuli 5 ja sijoitus 3., palkinnoille siis päästiin kuitenkin. Ja olihan meillä tuloksen tehneistä radan nopein aika... ;) Agilityradalla kuvittelin aluksi tulevaan aivan varmasti meille niin tyypilliset kontaktivirheet, mutta eipä tullut ainuttakaan!! Ohjaus tuntui taas onnistuvan hienosti ja Uffe oli kuulolla. Tulokseksi siis meidän ensimmäinen NOLLA!! :D Aika riitti toiseen sijaan. Meillä meni radan suorittamiseen 0,45 sekunttia enemmän kuin nopeimmalla, ei siis oltu hitaita...! ;) Ehkä mekin siis joskus päästään kakkos ja kolmos luokkiin. Siten jäätiin odottelemaan muutamaksi tunniksi rotumestaruuskisaa ja se olikin tietty ihan päivän viimeisenä. Kolmosluokan agirata näytti ihan kivalta, ei oikeastaan kovin vaikea. Pari kohtaa oli, jossa voi koira helposti ottaa väärän esteen. Uffe oli selvästi jo väsynyt ja heti alkuun tuli kontaktivirhe puomilta ja muutaman esteen päästä kielto kepeiltä. Hylkäys tuli kun putken sijasta Uffe juoksi A:lle. Putki meni aa:n alta ja ne olivat siis ihan vierekkäin, huonosti taisin ohjata. Rata lopetettiin siis siihen, koitin vielä korjata, jos oltaisiin menty rata loppuun, mutta Uffe päätti mennä takaisin Aa:lle... :)


Uffe palkintoineen__________________Uffe radalla

Kiitos Tytille kuvaamisesta ja kuvan lainaamisesta. :)

17.7.2011 Tänään oli Pöytyän kansallinen kaikkien rotujen näyttely. Tuomarina Saija Juutilainen ja paikalla 4 kooikeria, 1 uros ja 3 narttua. Mulla oli vain Isla mukana tällä kertaa. Tämä olikin Islan ensimmäinen näyttely avoimessa luokassa, kun torstaina tuli 2 vuotta täyteen!! Synttärionnittelut myös Peterille ja toki Islan muillekin sisarruksille maailmalle! Isla oli ainut, joka sai SA:n joten tämä oli myös se viimeinen näyttely avo-luokassa. Isla nimittäin oli siis ROP ja sai sen viimeisen SERTinsä!!! Islasta tuli nyt kertaheitolla niin suomen, ruotsin, norjan kuin pohjoismaidenkin muotovalio!!! :D Kaunis tyttö on menestynyt näyttelyissä uskomattoman hienosti! ;)


Isla SERT ROP--> FI, SE, NO, POHJ MVA!!!

Olen ilmoittanut molemmat koirat myös Porin KV-näyttelyyn sekä Salon ryhmänäyttelyyn. Molempiin mennään kyllä, vaikka ne olikin "varalla", jos sitä sertiä ei olisikaan tullut vielä... Viikon päästä on pitkän tauon jälkeen myös agikisat Uffen kanssa...

10.6.2010 Taas olen onnistunut sivuja päivittäessäni hävittämään vaikka kuinka paljon tekstiä... Tämän vuoden kirjoituksen eivät olleet edes missään tallessa. Jatkossa yritän muistaa tallentaa kirjoituksia myös koneelle vähän useammin.. Mutta tässä lyhyesti tämän vuoden suurimmat uutiset:

5.6.2010 Vänersborg KV-näyttely Ruotsissa. Paikalla oli 11 kooikeria. Uffe valioluokassa 3 muun uroksen kanssa, ollen kolmas SA:lla. Voiton vei Preety ja toiseksi tuli Kelmi. Muista luokista ei ollutkaan SA:n saaneita uroksia, joten nämä olivat myös PU-sijoituksia! Isla oli taas hienosti luokkansa paras SA:n kera ja oli myös paras narttu! ROP-kehässä siis kaksi suomessa asuvaa ruotsintuonti koiraa! :) Preety vei voiton ja Isla oli siis VSP! Islan sertit sekä norjasta että ruotsista jäävät odottamaan tyttösen vallioitumista suomessa! :)


Isla VSP SERT CACIB!!!

Lauantai 4.6.2011 Norjassa, Drammenissa KV-näyttely. Paikalla oli 10 kooikeria. Uffe valioluokassa kahden muun kanssa ja sijoitukseksi 2, samoin kuin paras uros-kisassa! Voittaja-uros oli jo norjan muotovalio, joten SERT siirtyi Uffelle! Uffesta tuli siis Norjan sekä Pohjoismaiden muotovalio!! Islan kanssa kehässä oli vain yksi narttu, Isla sai hienosti ERI:n ja SA:n ja voitti luokkansa ollen myös paras narttu! Islalle siis SERT ja CACIB!! Isla voitti lopulta myös komean Linuxin ollen ROP! :)


Isla ROP SERT CACIB, Uffe SERT-->NO MVA, POHJ MVA!!!

15.5.2011 Rauma kansalinen näyttely:
Uffe ERI 2 SA PU 2
Isla ERI 1 SA PN 1 SERT ROP!!!!


Cirtap's Unique Isla van Unika-K CAC BOB!!

10.4.2011 Vaasa KV:
Isla ERI 1 SA PN 1 SERT CACIB ROP!!!!
Uffe ERI 1 SA PU 1 CACIB VSP!!!


Isla SERT CACIB ROP____________________ Tuplavoitto: Uffe VSP and Isla ROP

Uffen C.I.B-tittelin vahvistettiin virallisesti!!! :D


C.I.B, FI MVA, EE MVA, SE MVA, EEV-09 Bullbenz Kooi Udde Geri

23.1.2011 Turku KV: Isla ERI 1 SA PN 3 SERT v-CACIB, joka tullaan vahvistamaan CACIB:ksi!!!
Uffe ERI 1 SA PU 1 CACIB VSP


Uffe VSP CACIB______________________Isla SERT v-CACIB--> CACIB!!

Vuoden 2010 kuulumiset täältä.

Vuosien 2008-2009 kuulumiset täältä.

Sivujen tekijä ja ylläpitäjä: jonna.heinonen@gmail.com
Ethän kopioi kuvia ilman lupaa!