Uffen ja Islan kuulumisia 2008-2009

14.12.2009 Vuoden viimeiset näyttelyt oli viikonloppuna Helsingissä. Lauantaina Voittajanäyttely ja sunnuntaina Pohjoismaiden voittajanäyttely. Lauantain tuomarilla oli tiukka linja ja vain harva sai ERI:n. Nartuille ei edes jaettu sertiä. Uffen kohtalo oli saada tämän vuoden eka EH. Arvosteluunkin tuli jotain kommentteja, joita ei ole ennen nähty... :) Urosten voiton vei komea Manusia's Ivo! Onnea omistajille! Ivosta tuli myös kansainvälinen muotovalio. Narttujen paras oli taas Wiia!! Onnea uudesta tittelistä! Sunnuntaina oli pohjoismaiden voittajanäyttely. Paikalla suunnilleen samoja koiria kuin lauantainakin. Uffelle tällä kertaa ERI ja valioluokan toinen, Uffe oli myös kaikkien urosten toinen vara-cacibilla häviten ainoastaan Manusia's Ivolle. Ivo oli siis sunnuntainakin urosten paras ja sai uuden tittelin! Ja koska Ivosta tuli eilen inttivalio Uffen vara-cacib vahvistuu taas CACIB:ksi, kuten viime vuonnakin voittajassa! Narttujen paras oli sununtaina Black Amiikos Yette Yolinda. Kuvia näyttelyistä löytyy täältä

Isla on nyt 5 kuukautta ja painoa on 8,4 kiloa ja korkeutta noin 36 cm. Nyt on jo kaikki kulmahampaat lähteneet! Uffen kanssa olis taas tarkoitus lähteä tammikuussa kisaamaan agilityä.

8.12.2009 Isla on nyt ilmoitettu ensimmäiseen pentunäyttelyyn, joka on tammikuun 10. päivä Helsingissä! Sunnuntaina käytiinkin Islan kanssa näyttelyharjoituksissa. Olipa hyödylliset harkat! Tarkoituksena oli näin ekalla kerralla lähinnä totutella muiden koirien läsnäoloon sekä toisten edellä ja perässä kävelyä. Ja tietty pöydällä oloa ja käsittelyä. Ei niinkään keskitytty kauniina olemiseen tai oikeanlaiseen esiintymiseen... :) Niitä ehtii myöhemminkin. Alkuun Isla oli hieman varautunut, mutta melko nopeasti tottui pieneen hälinään. Koiria oli pienessä parkkihallissa paikalla noin 15. Ihan kivasti Isla kulki vieressä, kunhan vauhtia oli sopivasti. Seisottamista pitää harjoitella vielä kovasti... :) Pöydällä olosta ja tutkimisesta tyttö suoriutui hienosti! Ei mitään ongelmia, vaikka hampaiden katsominen ei kivaa ollutkaan, niin Isla ei sitä kuitenkaan pelästynyt. Pari kertaa Isla alkoi haukkumaan toiselle koiralle, mutta lopetti kun sain sen huomion muualle. Lisää harjoitusta siis pitää vielä saada, mutta onhan meillä vielä aikaa.

Tänään Islalla on täynnä 21 viikkoa! Meneepäs aika nopeasti... :) Painoa on kertynyt nyt 8 kiloa ja korkeutta noin 35-35,5 cm. (Eli medeihin menee...;) )Kasvu on jo siis hieman hidastunut suurimman kasvupyrähdyksen jälkeen. Mutta kasvuhan jatkuu vielä... Kulmahampaat on vielä vaihtumatta, muuten on (ainakin melkein...) kaikki hampaat jo vaihtuneet.


Isla 21-viikkoa

29.11.2009 Tänään oltiin Turussa KV-näyttelyssä. Paikalla oli 7 kooikeria ja tuomarina ruotsalainen Hans Rosenberg. Uroskia oli kolme, kaikki eri luokissa. Uffe hienosti paras uros ja CACIB!! :) Nartuissa Sally oli ROP-veteraani ja toisiksi paras narttu. Wiia voitti nartut ja sai CACIB:n. Wiia voitti myös rodun, eli Uffe oli VSP. Mitenköhän mones kerta jo oli kun Wiia ja Uffe kisaa ROP:sta...? :D
Kahden viikon päästä on sitten kaksi voittajanäyttelyä Helsingissä. Ja sitten suunnittelemaan ensi vuoden näyttelyitä... :D

19.11.2009 Torstaina 12.11. Anne ja Jari tuli hakemaan mut ja Uffen asuntoautollaan Sallyn ja Saden kera kohti Turkua. Turun satamassa mukaan autoon tuli Kaisa ja Veiko sekä Anne H. Laivamatka meni hyvin. Taas tuli yöllä herättyä, kun käytiin Maarianhaminassa! Hassua, että menomatkalla ruotsiin aina herää siihen, mutta tulomatkalla ei huomaa mitään ja nukkuu koko yön hyvin... Perjantaiaamulla Tukholmassa ajettiin kaupungista ulos ja pysähdyttiin käyttämään koirat ulkona ja syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Saksaa ja Lyypekkiä. Ruotsista Tanskan puolelle mentiin autolautalla, kuten myös Tanskasta Saksaan. Matkalla pysähdyttiin sopivin välein ulkoiluttamaan koirat ja tankkaamaan autoa. Syömässä käytiin myös. Välillä saatiin ajaa vesisateessa ja Kööpenhaminassa ajettiin jopa ruuhkassa. Tanska ajettiin nopeasti läpi, käytiin vain nopeasti syömässä. Lyypekissä Kaisa, Veiko ja Anne H. menivät hotelliin yöksi ja me muut ajettiin asuntoautolla pienelle leirintäalueelle yöksi. Hotellissa olivat myös Saija ja Tiina, mukanaan neljä koiraa: Fayza, Usva, Veera ja Shanti.

Uffe, Sade, Sally ja Veiko häkeissään autosa.

Trygien asuntoauto______________________Sade

Lauantaiaamulla 14.11. aikaisin lähdettiin Lyypekistä ajamaan kohti Hollantia. Saksan autobaanat olivat pieni pettymys. Luulin niiden olevan oikeasti isoja ja hyväkuntoisia. Tasaisia ne eivät ainakaan olleet, vaan auto tärisi oikein kunnolla... Ja pimeässä myös ajettiin, ei ollut katuvaloja juuri lainkaan... Eipä niitä valoja ollut kyllä juuri muuallakaan... Koiria pysähdyttiin aina välillä ulkoiluttamassa ja autoa tankkaamassa, muuten ajettiin melko suoraan Osnabrückiin, jossa käytiin ostoksilla vaatekaupassa ja syömässä. Käytiin myös ruokakaupassa ja sitten tulikin kiire ajaa hollantiin eendenkooi-esitykseen Waardenburgiin.

Osnabrückia

Myöhästytiin eendenkooi-esityksen alusta ja meiltä jäi näkemättä suurin osa dia-esityksestä, mutta päästiin kuitenkin vielä mukaan mielenkiintoisempaan osaan, eli käytiin katsomassa millaisessa paikassa eendenkooita harjoitetaan, vaikka tämä paikka olikin vain esittely- ja harjoituspaikka.

Pienoismalli eendenkooista________________eendenkooi

eendenkooi________________Sade tutustuu eendenkooihin...

Esityksen jälkeen ajettiin Meerkerkkiin, jossa oli meidän hotelli. Aluksi käytiin katsomassa Meerkerkin kaunista keskustaa. Siellä oli ihania pikkutaloja ihan vierivieressä ja kiinni kadussa, ei ollut juuri pihoja lainkaan. Jonkinlaisen torin kohdalla lähdettiin ”tompan” ohjaamana takaisin hotellille. Reitti hotellille meni pientä tietä pitkin, jolle ei saanut mennä kuorma-autolla. Mutta meillä olikin ”vain” asuntoauto ja päätettiin ajaa sitä kautta. Ei olisi kannattanut, tie oli hyvin kapea ja sen molemmin puolin oli kanaalit. Tiukkaa teki, kun tuli autoja vastaan. Hyvä ettei toinen autoista ollut siellä kanaalissa...! Hotellille päästiin kuitenkin hyvin takaisin. Hotellilla käytiin syömässä ja ulkoiluttamassa koirat ja sitten vihdoin päästiin nukkumaan.

Hollantia

Sunnuntaiaamulla 15.11. herättiin aikaisin ja lähdettiin kohti näyttelypaikkaa Asperenissa. Meidän mukaan tuli Lauantaina hollantiin saapunut Henna. Myös Anniina tuli lauantaina hollantiin ja hän tuli Saijan ja Tiinan kanssa myöhemmin näyttelypaikalle. Näyttelypaikalla syötiin aamupalaa autossa ennen sisälle menoa. Näyttelypaikalta saatiin hyvät paikat meidän kehän reunalta melkein keskeltä hallia. Näyttelyssä oli samaan aikaan menossa neljä kehää, joten ei kovin hyvin pysynyt perillä missä mentiin, kun piti omaakin vuoroa seurata tarkkaan. Myös kuvien ottaminen oli vaikeaa, kun yritti saada mahdollisimman monista koirista kuvia, tai edes joka luokasta... Koirien nimistä ei ainakaan ollut tässä vaiheessa mitään tietoa. Joka luokasta jatkoon pääsi neljä koiraa. Kehässä ei saanut tietää muuta kuin että onko jatkossa vai ei. Niiden, jotka eivät päässeet jatkoon, tulokset tulivat taululle ja jatkoon päässeet eivät vielä tienneet mitä olivat saaneet... Jatkoon päässeet menivät näyttelyn lopussa ”isoon kehään”, jossa tuomari vasta laittoi koirat järjestykseen. Luokkansa parhaat pääsivät jatkoon kisaamaan sertistä. Lopussa valittiin siis paras uros ja narttu sekä varasetin saajaa, muttei muita.

kaikki luokkansa 4 parasta palkittiin

Suomalaisia koiria näyttelyssä oli 10 ja 8 pääsi jatkoon!! Rokka oli pikkupennuissa kolmas. Uffe oli fokkerluokassa paras!! :D Shanti hienosti valioluokassa toinen! Nuortenluokassa Usva mahtavasti ensimmäinen kuten myös Fayza junnuluokassa!! Sally oli veteraaniluokassa toinen! Lacina oli junnuluokan toinen. Ja Tuike hienosti valioluokassa paras. Tuike oli myös mahtavasti kaikkien narttujen paras ja sai hollannin sertin!! Urosten paras oli ruotsissa asuva Oxo, joka oli myös näyttelyn paras.

Uffe luokkansa paras!!____________Sally luokkansa toinen!!

Usva sekä Fayza luokkansa parhaat!

Lisää kuvia eendenkooista ja näyttelystä löytyy täältä: Hollanti, Marraskuu 2009

Näyttelypaikalla tuli ostettua jotain pientä kooiker-tavaraa, esim. pyyhe ja näyttelynumeron pidike. Ostin myös Clubregisteriini uuden päivitysosan. Nyt on vielä iso homma edessä kun pitää suuri nippu paperia vaihtaa ja lisätä kansioon!

Näyttelyn jälkeen lähdettiin ajamaan takaisin päin. Alun perin oli tarkoitus yöpyä Lyypekissä, mutta koska aikataulu oli tiukka ja asuntoautolla ei voi kovin lujaa ajaa, niin päätettiin ajaa pidemmälle. Hurautettiin siis ruotsiin asti. Aina välillä pysähdyttiin taas ulkoiluttamaan koirat, syömään ja tankkaamaan. Tanskasta Ruotsiin ajettiin tällä kertaa siltaa pitkin. Pimeässä ja sumussa ei siltaa ja vettä nähty. Harmi, pitää varmaan tehdä joskus valoisaan aikaan sama reissu!  Ruotsin tulli pysäytti meidät, kun kerran keskellä yötä (varmaan kello 4.00) ajettiin asuntoautolla.... Koirien paperit ja sirut tarkastettiin hyvin tarkkaan ja kaikki oli kunnossa niin kuin pitikin! Madotus siis annettiin koirille jo suomessa, eikä näyttelypaikalla, kuten ilmeisesti muut oli antaneet. Ruotsin puolella pysähdyttiin pieneksi aikaan nukkumaan. Maanantaina aikaisin lähdettiin ajamaan kohti Tukholmaa. Matkalla taas pysähdyttiin syömään ja ulkoilemaan. Mjölbyssä löydettiin pitseria, josta saatiin edullisesti hyvää pitsaa. Satamassa oltiin hyvissä ajoin ja ulkoilutettiin koirat. Laivaan me päästiin silti viimeisinä, koska se oli täynnä rekkoja. Tiistaina päästiin vihdoin aamupäivällä kotiin.
Kiitos matkalaisille mukavasta matkasta! Erityiskiitos Anne T:lle matkan järjestämisestä ja Jarille kuskinhommasta! Tälläisen matkan voisi tehdä uudestaankin! :D

10.11.2009 Isla kävi viime viikolla toisella rokotuksella. Hyvin meni, ei edes huomannut piikkejä. Nyt Isla on 17-viikkoa ja painaa vajaa 7 kg ja korkeutta on n. 32-33 cm. Eli ihan kivan kokoinen, tuskin liian isoksi ainakaan kasvaa ja vielä on kasvuaikaa jäljellä, niin ei pitäisi jäädä liian pieneksikään... No se nähdään muutaman kuukauden päästä. Pari viikkoa sitten Isla ja sikoni Muru-sakemanni pääsivät leikkimään ja juoksemaan ulos. Muutama kuva tässä:


Lisää kuvia löytyy täältä: Islan ensimmäinen vuosi

Isänpäivänä käytiin Taivassalossa isovanhempien luona ja kaikki koirat olivat mukana... Uffe, Isla ja Muru pääsivät lähiselle pellolle juoksemaan ja leikkimään. Uffe löysi pellolta myyränkolon ja olisikin kaivanut koloa vaikka loppu päivän! :) Uffe ei muistaakseni aiemmin ole juuri ollut kiinnostunut kolojen kaivamisesta, joten se vähän yllätti. Isla kylläkin on hyvin kiinnostunut kuoppien kaivamisesta... :)

Eilen Islan kasvattaja Birgitta ajoi Virosta Suomen kautta takaisin Ruotsiin. Birgitta kävi päivällä Raumalla Annen luona moikkaamassa Peteriä ja Turkuun mennessään pysähtyi nopeasti Laitilaan katsomaan Islaa. Oli kiva, kun Birgitan matka sattui sopivasti, niin hänkin näki koirat vielä pentuina. Välimatka on niin pitkä, ettei kovin usein pääse näkemään pentuja... Seuraavan tapaamiseen menee paljon aikaa, kun ehkä ensi kesänä me käydään ruotsissa näyttelyreissulla... Birgitta tykkäsi kovasti Islasta ja on hänen mukaansa kasvanut hyvin ja tasaisesti. Vähän mä odotin, että Isla olisi voinut vielä muistaa Birgitan, mutta tyttö ei tuntunut tunnistavan kasvattajaansa...

Huomenna Isla ja Uuno-kisu lähtevät hoitoon ja torstaina Uffe ja minä lähdetään vihdoin kohti Hollantia! :) Hollannin reissulle on lähdössä Suomesta useampikin kooikeri omistajineen! Mielenkiintoinen reissu tulossa. Matkasta lisää sitten ensi viikolla, kun päästään kotiin.

26.10.2009 Eilen oltiin Uffen kanssa Hyvinkäällä spanieliliiton päänäyttelyssä. Näyttelyssä oli paikalla 57 kooikeria. Uffe valioluokassa 14 muun valiouroksen kanssa! Uffelle tuli ERI, muttei sijoitusta. Arvostelu oli hyvä ja se on suomeksi suunnilleen näin: Hyvänkokoinen uros. Erittäin hyvä rakenne. Maskuliininen pää. Silmien alla saisi olla enemmän täytettä. Erittäin hyvin kinnittyneet ja kannetut korvat, joissa hyvät korut. Erittäin hyvä pigmentti. Voimakas, lihaksikas kaula, joka voisi olla hieman pidempi(??).Luja, suora selkä. Erittäin hyvin kehittynyt rinta. Eturinta voisi olla kehittyneenpi. Erittäin hyvät kulmaukset edessä ja takana. Kääntää seisoessaa etujalkaa. Sujuvat, yhdensuuntaiset liikkeet. Turkki on avoin(???). Väri hieman tumma, mustilla karvoilla. Erittäin ystävällinen ja tarkkaavainen olemus. En ihan saanut selville mitä Uffen kaulasta ja turkista sanottiin... Sanakirjasta en löytänyt kaikkia sanoja, joita en ymmärtänyt... Uffe on nyt hieman pulskassa kunnossa, niin kaula vissiin sen takia näytti lyhyeltä...? Pitää laihduttaa se ennen Hollannin reissua! :) Sally oli ROP-veteraani sekä narttujen paras ja VSP! Sally oli myös BIS-veteraanikehässä neljäs!

Islalla tulee huomenna 15-viikkoa täyteen. Aika menee nopeasti! Painoa oli tänään tasan 6 kiloa ja viime viikolla mittasin korkeudeksi noin 30 cm. Tässä pari tänään otettua kuvaa Islasta:

18.10.2009 Islalla on ikää jo melkein 14 viikkoa ja Uffenkin 3-vuotissynttärit oli ja meni. Isla kävi 12-viikkoisena ekalla rokotuksella. Rokotus meni hyvin, vähän piikki sattui, mutta nami auttoi. :) Isla on jo hienosti ollut hiljaa työpäivän ajan. Ainakin on hiljaa kun tulen kotiin ja parin naapurin kanssa olen jutellut, niin ei ole kuulunut mitään! Hyvä, hyvä! Uffe leikkii Islan kanssa jo paljon enemmän, tosin vielä pitää välillä vähän komentaa.
Tässä pari kuvaa Islan ja Uffen leikeistä:

Tänään käytiin Islan kanssa Raumalla tapaamassa Peter-veljeä sekä Solen "pikkusiskoa" Iisaa, joka on siis Uffen Keira-siskon pentu. Menoa ja meininkiä riitti, kun kolme kooikerin pentua juoksi vapaana ulkona ja sisällä! Sisällä menossa mukana oli vielä Inkan pentu Primo, joka on pian 8 viikkoa. Pitkään pentuset jaksoivatkin riehua ja väsymyksen myötä meteli vain kasvoi! Hetkeksi malttoivat nukahtaakkin. Ulkona oli niin kova vauhti, että kuvat eivät oikein onnistuneet, mutta tässä muutama:

Vautia riittää... ___________ Iisa, Peter ja Isla

Iisa ja Isla _____________ Iisa, Peter ja Isla

Isla ja Iisa ____________________ Kaikki kolme samassa lelussa kiinni :)

Pikkuinen Primo

Viikon päästä on Uffella taas näyttelyt, kun mennään Hyvinkäälle Spanieliliiton päänäyttelyyn. Siellä tavataan taas paljon tuttuja ja uusia kooikereita! Uffella on tänä vuonna päänäyttelyn lisäksi vielä kolme näyttelyä Suomessa ja yksi ulkomailla! Ensi vuonna olisi tarkoitus vähentää Uffen näyttelyitä, mutta saa nähdä miten käy, kun nyt jo on suunnitelmissa muutama näyttely niin Suomessa kuin ulkomaillakin!! Ja jos Islan kanssa näyttelyissä käydään, niin miksei Uffeakin voisi ilmoittaa samalla mukaan... :D

30.9.2009 Islalle tuli eilen täyteen 11 viikkkoa. Painoa on kertynyt 4 kiloa. Yksinolo sujuu välillä hyvin ja välillä vähän huonommin. Uffen kotona olo rauhoittaa Islaa selvästi. Mutta Uffella kun on toinenkin koti, niin Islan pitäisi oppia olemaan täysin yksinkin ja se tuntuu välillä olevan vaikeaa... Kynsien leikkaaminen on tällä hetkellä pelkkää rimpuilua ja kiljumista. Kynsien leikkaamista harjoitellaankin nyt aika usein, jotta tottuisi siihen nopeasti. Uffen kanssa ei pentuna ollut yksin jäämisen tai kynsien leikkuun kanssa mitään ongelmia, joten uusia juttuja mulle... Isla on hyvin avoin ja reipas pentu, jolta tuntuu löytyvän paljon energiaa ja omaa tahtoa! :) Kouluttamiseen täytyy siis käyttää paljon aikaa.
Tänään käytiin Raumalla Annen luona tapaamassa Peteriä ja Inkan poikaa Primoa. Isla ja Peter jaksoivat leikkiä pitkään ja pikku Primokin pääsi hetkeksi "leikkiin" mukaan. Leikkien jälkeen käytiin ulkona ottamassa sisarruksista muutama kuva.

Isla 11-viikkoa

Peter ja Isla

Annen luota lähdettiin kentälle Uffen agilityharkkoihin. Harkat menivät hyvin Uffen osalta. Uffe kuunteli hyvin ja osasi jo ottaa keppien sisäänmenon oikein ilman apuja! :) Puomin suoritti ekan kerran kolmella jalalla... Luulin jo että Uffe putoaa sieltä, mutta hyvin meni loppuun asti, vaikka toinen takajalka olikin ulkopuolella... Onneksi ei loukannut! Mun pitäisi edelleen selkeyttää ohjaamista, jotta radan suorittaminen olisi Uffelle helpompaa... Ja huomasin myös, että koska Uffe oikeasti kuuntelee ohjeita, mun pitäisi luottaa siihen enemmän, eikä aina vaikeissa paikoissa varmistaa liikaa. Koska se vaikeuttaa taas seuraavalle esteellä ohjaamista, kun jään jälkeen Uffesta... Nämä olikin nyt taas viimeiset ohjatut harkat ulkokentällä. Talviharkat alkaa sitten joskus jossain, jos alkavat... Eli taas tulee pieni tauko ja ehkä vähän isompikin, jo ei päästä talveksi mihinkään... Pitää varmaan käydä vielä ennen pakkasia itsenäisesti harjoittelemassa.

21.9.2009 Torstaina oltiin oman seuran epiksissä Raumalla. Isla pääsi mukaan tutustumaan vähän suurempaan koira- ja ihmisjoukkoon. Uffen kanssa osallistuin mölleihin ja ykkösluokkaan. Mölliradalla tuli muutama virhe, muistaakseni kontakteista ja pari kieltoa... Ykkösluokan rata meni ihan kivasti vaikka hylly tulikin. Uffe meni käännöksessä väärälle esteelle... Mutta eipä se haitannut, palkinto saatiin kuitenkin. :) Tehtiin ykkösluokassa nopein hyllyrata ja saatiin palkinto, koska luokassa oli vain yksi sijoitukseen oikeutava tulos... :D Isla pärjäsi kentänreunalla hienosti. Ykkösluokan radan aikana tyttö nukkui Maijan sylissä toimistokopissa. :) Ja koska kotimatkalla sai nukkua autossa, kotona olikin hyvä taas vähän riehua!

Perjantaina Anne H., Keira ja Julia käväisivät reissullaan nopeasti myös meillä, ohi kun ajoivat. Pienen ihmettelyn ja haistelun jälkeen Isla ja Julia alkoivat leikkiä ja Uffe seurasi pentujen touhua nätisti sivummalta, välillä kävi vähän haistelemassa Juliaa. Harmi, että ei tullut otettua yhtään kuvaa... Ulkona tavattiin myös Keiraa, joka oli kovin kiinnostunnut Islasta. :)

13.9.2009 Islan kotiutuminen uuteen kotiin on sujunut hyvin. Perjantaina illalla tyttönen taisi lopullisesti hyväksyä uuden kotinsa, kun sai pienet "hepulit", juoksenteli ympäriinsä ja yritti tuhota olohuoneen mattoa! :D Uffen ja Islan yhteiset leikit eivät ihan vielä suju, mutta yritystä on ollut. Kokoeroa kuitenkin on ja Uffen mielestä kaikki lelut ovat vain hänen, ei kenenkään muun... :)


Yksinoloa on myös harjoiteltu ja se ei aluksi oikein Islan mielestä ollut kivaa, pikku hiljaa alkaa sujumaan paremmin. Ensi lauantaina mulla onkin taas työpäivä, joten yksinoloon pitääkin nyt totutella. Kissa on Islan mielestä erittäin kiinnostava ja sen vuoksi Uuno onkin alkanut välttelemään lattialla oloa Islan läheisyydessä. :) Isla kävi myös tutkimassa kissanraapimispuun kolon ja Uffen piti mennä perässä tarkistamaan, että mitä siellä muka voi olla! :D

Anne ja Peter kävivät tänään kylässä, saivat pentuset leikkiä oikein kunnolla! Onkin kiva, kun veli asustaa lähellä ja nähdään usein, niin ovat toivottavasti aina kavereita. :) Ja Uffekin Peterin kasvaessa varmaan hyväksyy sen paremmin kuin vieraat urokset...
Isla on myös päässyt tutustumaan muihinkin koiriin. Isla on koirista melko kiinnostunut vaikka vähän ne tietenkin pientä vielä jännittää. Ulkona on tullut vastaan vanha leikattu terrieri-uros, jonka kanssa Uffekin aina tervehtivät. Uffella ja tällä terrierillä on tapana käydä vuorotellen merkkaamassa aina uudestaan ja uudestaan samaa puskaa, jaksaisivat sitä vaikka kuinka kauan. Tätä koiraa Isla ei aristanutkaan yhtään. Muutama pentu on myös tavatttu, 4 kk ja 6 kk labbikset, joille molemmille on vähän pitänyt aluksi murista, jos tuli liian lähelle... Siskon 5 kk ikäinen saksanpaimenkoira Muru ollaan käyty myös tapaamassa. Valtavan kokoeron vuoksi Muru olikin melko pelottava aluksi, mutta lopulta leikkikin sujui. Ehkä Islan kasvaessa leikit sujuvat vähän paremmin...

9.9.2009 Lauantaina meillä oli oman seuran agilitykisat Raumalla. Molemmilta radoilta satiin taas hylly. Kontaktit Uffe otti tällä kertaa hienosta! On ollut harjoittelusta hyötyä. Hylätyt tuli molemmilta radoilta väärän esteen suorittamisesta...

Tiistaiaamulla vihdoin pääsin lähtemään pitkään odotetulle ruotsinreissulle! :) Aamulla neljän aikaan herätys ja viiden aikaan kohti Helsingin lentokenttää. Helsingistä lähdin erittäin pienellä koneella Göteborgiin. Koneessa toisella puolella käytävää oli vain yksi paikka ja toisella puolella kaksi paikkaa, koko koneeseen mahtui ehkä korkeintaan 40 ihmistä! :) Olipas aika hauska lentomatka! Göteborgista Birgitta haki minut ja vei kotiinsa viiden suloisen pennun joukkoon! Kaikki pennut olivat erittäin suloisia ja avoimia! Samanlaisia kuin olivat kolmisen viikkoa sitten, vähän vain isompia! ;)

Kaikki viisi Unikan pentua
Päivän aikana touhuttiin pentujen kanssa, käytettiin ulkona, leikittiin ja syötettiin. Neljän viiden aikoihin Birgitta lähti viemää minua ja kahta suloista pentua, Islaa ja Peteriä lentokentälle. ;) Kentällä kaikki sujui hyvin ja turvatarkastuksen jälkeen, kun pennut täytyi pitää kopassaan, ne nukahtivat sinne ja nukkuivat aina Helsinkiin saapumiseen asti! Eivät päästäneet ääntäkään... Paluumatkan lentokone oli hieman aiempaa isompi, mutta tuulisen ilman vuoksi laskeutuminen Helsinkiin ei ollut kovin mukava... :) Pennut eivät kyllä huomanneet mitään! Kotona olin Islan kanssa vasta puolen yön jälkeen. Peter-poika jatkoi yöllä matkaansa Laitilasta Raumalle Annen, Jarin ja Bullbenz-lauma luokse! Noin tunti tutkittiin uutta kotia ja leikittiin ennen kuin Isla nukahti. Aamulla herätys oli kuudelta! Islan ja Uunon tapaaminen yöllä ja tänään aamulla meni hyvin, kumpikaan ei välittänyt toisistaan... :) Aamupäivällä Isla ja Uffe tapasivat. Aluksi Isla vähän pelkäsi Uffea ja piti häkissä ollessaan vähän muristakkin. Nopeasti kuitenkin alkoi jo kiinnostumaan Uffesta ja antoi Uffen haistella rauhassa. Eiköhän niistä hyvät kaverit tule. :)
Isla tutkii tavaroitaan

25.8.2009 Lauantaina aamulla lähdettiin Nooran ja Solen kanssa Vehmaalle meidän seuran agilityleirille. Viikonloppuna oli hyvä ilma ja leirillä oli kivaa! :) Koulutajana meillä oli Suomalaisen Jari. Kiitos Jarille hyvästä koulutuksesta ja hyödyllisistä neuvoista! Saatiin siis tuleviin treeneihin lisää asioita, joihin pitää kiinnittää huomiota! Sunnuntaina leirin lopuksi oli kisat, joissa ohjaajille anettiin vieras koira ohjattavaksi. Mä sain ohjattavaksi vehnäterrieri Aadan, jonka kanssa päästiin sijalle 4! Viimeisellä radalla putkesta löytyi harmittavasti väärä pää!

Eilen iltalenkillä meitä vastaan tuli uros-kooikeri Nero! Olipas mukava yllätys! Täällä ei taida 2 enempää kooikereita asuakkaan! Toivottavasti törmätään taas jossain. :D

18.8.2009 Perjantaina lähdettiin iltalaivalla ruotsiin Annen ja Sallyn kanssa. Laivamatka meni hyvin, vaikka en ihan koko yötä nukkunutkaan... Lauantaina oli Tukholman lähellä Härjarössa Ruotsin kooikerhondje yhdistyksen erikoisnäyttely. Tuomarina oli Saksalainen Jochen H Eberhardt ja koiria paikalla 51, joista pentuja 10, uroksia 18 ja narttuja 23. Uffe oli avoimen luokan uroksissa ja voitti luokkansa ja oli myös paras uros! :) Uffe sai siis ruotsin sertin ja tuli ruotsin muotovalioksi!!! :D Sally voitti veteraaniluokan ja oli myös narttujen paras! Me vietiin siis näyttelyn parhaat palkinnot kotiin! ;) Lauantaina oli hieno ilma, aamulla ehkä turhan lämmin... Näyttelyn jälkeen mentiin Annen ystävän luokse yöksi. Siellä käytiin vähän kävelemässä ja kuvattiin koirat palkintoineen ja päästiin sisälle ennen sadetta.


Sunnuntaina aamulla herättiin aikaisin ja lähdettiin ajamaan Nyköpingiin, jossa oli kansallinen näyttely. Tällä kertaa paikalla oli 6 kooikeria ja Tuomarina italialainen Poggessi Manola. Tuomari piti Uffesta paljon ja valitsikin Uffen rotunsa parhaaksi! :) Sally oli narttujen toisiksi paras ja ROP-vet!! Uffe sai loistavan arvostelun "hymynaama"-tarralla koristeltuna... :D Näyttelyn jälkeen lähdettiin ajelemaan eteläruotsiin ja matkan varrella käytiin vähän ostoksilla ja tehtiin hienoja löytöjä. :) Eteläruotsissa käytiin maanantaiaamulla pikaisesti tutustumassa kennel Cirtapsiin ja Birgitan koiriin. Birgitta asuu kivalla paikalla "keskellä metsää" ja kaikki koirat olivat tosi mukavia! Suloisia pentujakin päästiin ihastelemaan! ;) Maanantai-illaksi taas ajettiin Tukholmaan ja tiistaina aamulla oltiin takaisin Turussa... Oli mahtava reissu, joka olisi kiva uusia ensi vuonna! ;D
Lisää kuvia tulee, kunhan ehdin siirtämään niitä nettiin...

8.8.2009 Tänään oli sitten Turun elonäyttely. Päivä oli tosi lämmin ja aurinkoinen! Näyttelypaikalla oli myös tosi huonosti varjopaikkoja... Paikalla oli kolme kooikeria, Uffe oli ainut uros. Uffe olikin sitten paras uros loistavalla arvostelulla! Narttujen paras oli Wiia! ROP-kehässä Uffe vei tällä kertaa voiton Wiiasta ja oli siis rotunsa paras! Ryhmäkehää jäätiin odottelemaan helteestä huolimatta. Väsyneinä mentiin ryhmäkehään, eikä siitä sitten mitään tullutkaan. Uffe ei ihan yhtä nätisti mennyt mitä rotukehässä... :) Sijoitusta ei siis tullut.
Palkintona oli pokaalien sijaan kiva lautanen/taulu:


Ensi viikonloppuna onkin jo kauan odotettu Ruotsinreissu! Ruotsissa meillä on kaksi näyttelyä!

1.8.2009 Tänään oltiin Porissa KV-näyttelyssä. Uffe oli taas hienosti paras uros ja sai hyvän arvostelun sekä CACIB:n! Narttujen paras oli Wiia, josta tuli myös ROP. Uffe oli siis VSP! Sally oli hienosti ROP-veteraani! Sää oli ihan hyvä siihen asti kunnes lähdettiin pois. Tavaroita viedessämme autoon alkoi sadekuuro ja kastuttiin oikein kunnolla! Olipa kiva istua autossa ihan märissä vaatteissa... :) Viikon päästä on vuorossa Turun elonäyttely.

27.7.2009 Perjantaina lähdettiin Nooran ja Solen kanssa Hämeenlinnaan, Aulankoon, Agilityleirille! Lähes koko matkan satoi enemmän ja vähemmän vettä... Perjantaina oli heti yhdet harjoitukset, josta selviydyttiin melkein kuivina. :D Koko leirin aikana meillä oli viisi harjoitusta, joista yksi oli hyppytekniikkaa. Leirillä oppi uusia asoita ja sai vinkkejä ja mietittävää ohjauskuvioihin. Kannatti siis lähteä, vaikka välillä kastuttiinkin, eikä koulutuskenttien pohjat olleet oikein agilityyn sopivat... Launtaiaamulla sade loppui juuri aamulenkkimme jälkeen ja loppu aika oli aurinkoista ja lämmintä. Päästiin siis uimaankin, myös koirat kävivät muutaman kerran kastautumassa, vaikka kumpikaan ei vedestä juuri välitä...

6.7.2009 Viikonloppuna oltiin Agirodussa Nastolassa. Meillä oli yhteensä 5 rataa, joista kolme virallista. Kaikki radat meni kuten on aiemminkin mennyt, eli virheitä tuli. Virallisista kisoista kaksi hyllyä ja yksi tulos 20... Kaikki virheetkin oli niitä samoja, eli kieltoja ja kontaktivirheitä. Kontakteihin pitääkin nyt keskittyä kunnolla harjoituksissa. Sunnuntaina oli kaksi epävirallista lähtöä, joista toisesta oli saatu ratapiirrustus etukäteen (Open Class). Se rata meni ihan ok, paitsi ne kontaktit ja hylly tuli, kun Uffe meni renkaan väärästä kohtaa ja juoksi suoraan seuraavalle esteelle... :) Sununtaina oli myös joukkuekisat. Meidän kilpailevien joukkueessa oli Uffen lisäksi Sally, Vili ja Bitti. Joukkuerata oli hirmuvaikea! Oli paljon takaakiertoja! Meille taisi tältä radalta tulla virhepisteitä 25... Vaikka ei mitään tuloksia saatukkaan, niin olen kyllä joihinkin radan pätkiin hyvin tyytyväinen!


Oranje Koohon joukkueiden jäseniä

Viime viikon keskiviikkona oli epikset Raumalla. Osallistuttiin ykkösluokan sekä avoimenluokan kisaan. Medi 1-luokassa oltiin kolmansia kahdella virheellä, jotka tuli pujottelusta ja puomin kontaktilta. Avoimesta tuli 15 virhepistettä, mutta en enää muista mistä... :)
Viime viikolla tuli myös virosta postia. Tuli Uffen Vironmuotovalioarvosta vahvistus sekä muotovalioruusuke! :)

20.6.2009 Eilen oltiin TSAU:n järjestämissä juhannuskisoissa Kaarinassa. Meillä oli kaksi lähtöä, toinen hyppyrata ja toinen agirata. Hyppyradalta tuli yksi kielto kepeiltä ja ihanneaika alittui 12.05 sekunttia. Agirata oli vaikeampi ja sieltä tulikin useampi virhe ja tulokseksi tuli 20 ja aika alittui huimat 0,08 sekunttia! Tarkkaan juostiin oikeaan aikaan! :D Radat oli rakennettu nurmikolle, joka oli sateisen sään takia liukas ja kurainen. Myös kontaktiesteen olivat liukkaita ja osalla koirista olikin ongelmia kontaktiesteillä. Kisojen jälkeen lähdettiin ajelemaan mökille ja heti mökillä pitikin pestä kurainen koira, josta ei valkoista näkynyt kuin selästä!

Olen jo jonkin aikaa halunnut koittaa verijälkeä Uffelle ja eilen vedinkin pari pientä jälkeä metsään. Koskaan en ole nähnyt miten jälki tehdään, enkä oikein muutakaan koko lajista tiedä, mutta tulipa kokeiltua... :) Tänään sitten vein Uffen haistelemaan jälkiä. Uffe selvästi löysi jäljet ja jonkin verran seurailikin niitä. Koska en varmaksi tiedä tuliko jäljet tehtyä oikein, niin on vaikea sanoa, miten Uffe oikeasti suhtautuu jäljestämiseen... Pitää varmaan käydä joskus kunnolla yrittämässä osaavien ihmisten kanssa tätä juttua.. :)

Uffen sisko Keira on saanut kahdeksan pentua, viisi urosta ja kolme narttua!! Onnea paljon Annelle ekoista Oorbellen pennuista!! Toivottavasti pääsen katsomaan pentuja joskus!

8.6.2009 Perjantaina aamulla lähdettiin ajelemaan Helsinkiin, josta lähdettiin laivalla kohti Viroa. Viroon lähti meidän lisäksi Anne ja Sally, Kaisa, Henrika ja Veiko, Saija ja Fayza, Virpi ja Inka sekä Virpi ja Elsa. Kaksi autoa oli pakattu täyteen koiria ja tavaroita... :) Lauantaina oli Viron spanieli-erikoisnäyttely, jossa kooikereilla tuomarina hollantilainen Ricky Loch-Romans. Lauantaipäivä oli melko kylmä ja sateinen, mutta välillä sentään paistoi aurinkokin. Kooikereita oli lauantaina paikalla 14, joista yksi Virosta ja loput Suomesta. Uffe oli hienosti toisiksi paras uros. Fayza sai juniorisertin ja Sally oli ROP-veteraani! Bullbenz-kasvattajaluokka ja Sallyn jälkeläisluokka olivat molemmat ROP. Jälkeläisluokka oli ryhmäkehässä hienosti kolmas!! Launtaina paras uros oli Fero sertin kera, joten Ferosta tuli Viron valio! Sunnuntaina oli vuorossa Viron voittaja-2009 näyttely ja tuomarina tanskalainen Ole Staunskjaer. Paikalla taas 14 koiraa, mutta tällä kertaa vain suomalaisia koiria. Sunnuntain tuomari antoi lauantain tuomaria enämmän EH:ta ja H:ta... Junnuista vain Fayza sai ERI:n ja oli siis jun-ROP ja juniorivoittaja-2009! Sally oli vet-ROP ja viron veteraani-voittaja 2009! Ja Uffe mahtavasti paras uros ja sai samalla sertin ja cacibin. Eli Uffesta tuli Viron muotovalio ja Viorn voittaja 2009!! Myös sunnuntaina Bullbenz-kasvari ja Sallyn jälkeläisluokka olivat ROP. Ja jälkeläisluokka hienosti BIS-3!! Sekä Sally BIS-3-veteraani!! Molempina päivinä Wiia oli hienosti ROP!

Uffe palkintoineen          Inka ja Uffe aamulenkillä

24.5.2009 Tänään oli Uffen 20. näyttelypäivä, jos mukaan lasketaan myös 2 pentuluokannäyttelyä! Oltiin siis Rauman KR-näyttelyssä, joka muuten oli pari vuotta sitten Uffen ensimmäinen pentuluokannäyttely! Tuomarina oli hollantilainen Rony Doedijns ja kooikereita paikalla 8 kpl, 4 urosta ja 4 narttua. Uffe oli hienosti urosten paras ja lopussa hävisi kauniille Virossa asuvalle Täpille (Manusia's Christa), eli Uffe oli VSP! Sally-äippä oli ROP-veteraani!

17.5.2009 Mahtava päivä tänäänkin! Tampereen spanieli-erkkarissa oli mukana paljon Bullbenz-koiria. Oli kiva nähdä Sadeen pennut ja muitakin Uffen sukulaisia! Menestystä tuli myös ihan kivasti!! Ensin pennuissa Hilppa oli ROP-pentu ja ikää on vasta 5 kk!! Uroksista Veiko sai sertin ja oli paras uros 2, Uffe oli urosten paras ja VSP!! Sally oli ROP sekä ROP-vet!! Loppukehissä Hilppa hienosti BIS-pentu 3 ja Sally BIS 3 ja BIS-vet 1!!!! Onnea paljon kauniiden koirien omistajille!! Kuvia näyttelystä löytyy täältä.

16.5.2009 Aamulla pakkasin koiran ja tavarat autoon, tällä kertaa vihdoin siihen omaan autoon! :) Haettiin mun sisko mukaan ja lähdettiin kohti Karkkilaa, Suomen kooikerhondje yhdistyksen järjestämään luonnetestiin. Vähän aikaa seikkailtiin ympäri Karkkilaa ennen kuin löydettiin oikeaan paikkaan... :) Kahden koiran testin ehdin nähdä ennen Uffen testivuoroa.

Ensin testattiin luoksepäästävyys ja siinä ei mitään ihmeellistä ollut, kiltisti Uffe antoi tuomarin rapsuttaa. Sitten oli vuorossa vetoleikki kepin kanssa. Uffe ei pentuaikojen jälkeen ole vetoleikeistä välittänyt, eikä se nytkään innostunut hirveästi kepistä kiskomaan, mutta muuten leikki-intoa riitti! Uffe haukkui, murisi, hyppi ja näykki keppiä ja ylpeänä käveli ympyrää, kun sai kepin itselleen. :) Seuraavana testattiin toimintakykyä kelkkakokeella, jossa kelkaa, jonka päälle on rakennettu ihmishahmo vedetään koiraa ja ohjaaja kohti. Alkuun Uffe vain katsoi kelkaa, mutta alkoi sitten haukkumaan ja kelkan tullessa ihan lähelle, Uffe meni vähän kauemmas ja palasi heti takaisin. Heti kun kelkka pysähtyi Uffe meni haistelemaan kelkaa ja piti sitä vähän vielä haukkuakkin. Sitten testattiin puolustushalua. Käveltiin tietä pitkin ja jossain vaiheessa metsästä hyppäsi eteen "hyökkäävä" tuomari, jolloin me pysähdyttiin. Tarkoituksena oli katsoa miten Uffe puolustaa minua hyökkääjältä. Mutta eipä se juuri mua puolustanut! Seisoi vain mun ja tuomarin välisä ja ihmetteli! :D Kun tuomari tuli ihan viereen, Uffe siirtyi mun sivulle. Kun tuomari heitti keppinsä pois ja laski hupun alas, Uffe meni heti tervehtimään. :D

Seuraavassa vaiheessa testattiin kovuutta ja terävyyttä. Käveltiin talon reunaa pitkin ja koira säikäytettiin nopesasti esiin tulevalla haalarilla. Tätä haalaria Uffe säihkähti kunnolla ja haukahti, mutta lähti kuitenkin taas rauhassa jatkamaan matkaa. Kun oltiin kävelty jonkin matkaa, meidän takaa vieritettiin tynnyri lautaa pitkin alas. Tynnyristä tulevaa ääntä Uffe kääntyi katsomaan, muttei siitä sen enempää näyttänyt välittävän. :) Sitten kierrettin ympyrää ja käveltiin samasta paikkaa uudestaan ja Uffe ei ollut muistavinaankaan, että siinä jokin haalari muka hetkeä aikaisemmin säikäytti... Toinen toimintakykyä mittaava testi suoritettiin pimeässä huoneessa. Minä menin edeltä huoneen perälle, pienen nurkan taakse istumaan ja Uffe tuli perästä. Tarkoituksena oli katsoa miten Uffe löytää mut. Aikansa Uffe tutki paikkoja ja tervehti tuomareita ennen kuin tuli mun luokse ja melkein hyppäsi syliin. :)

Seinäkokeella testattiin terävyyttä. Uffe kiinnitettiin lyhyellä hihnalla seinään ja minä menin pois näkyvistä. Tietty Uffe haukkui mun perään ja alkuun ei meinannut edes huomata "hyökkääjää". Kun hyökkäävä tuomari tuli liian lähelle, Uffen ei oikein näyttänyt tietävän mitä tekisi ja koitti päästä pois, mutta hienosti rauhoittui kun tuomari alkoi jutella. Viimeiseksi testattiin laukausherkkyyttä ja eihän Uffe tuntunut edes kuulevan niitä! :D Tuomari sanoi Uffen olevan "vekkuli kaveri", joka on itsenäinen, voimakas tahtoinen ja omapäinen eikä tarvitse välttämättä minulta turvaa. Puolustushalua kuulemma löytyy vähän, mutta se nyt näytti olevan passiivista, joka tosi tilasteessa, esim. pimeässä tulisi selkeämmin esiin. Uffen taistelunhalusta sanoi, että sitä löytyy, mutta sillä on hauska tyyli leikkiä. Leikkii kuulemma dominnassin kautta mielummin kuin suoraan kepistä vetämällä. Hermorakenteesta sanoi, että vaikka onkin "hieman rauhaton", niin sillä on hyvät hermot, jotka ei kuitenkaan riitä siihen, että Uffe olisi "tasapainoinen". Tuomarin mielestä se tuli parhaiten esille "seinäkokeessa". Temperamentista tuomari sanoi, että on melko lähellä "erittäin vilkasta", mutta kuitenkin enemmän vain "vilkas". :) Loppupisteiksi tuli mahtavat 201 pistettä!! ;D

Tässä eritelty Uffen saamista pisteistä (Osasuoritus, Arvo, Arvostelu, Pistemäärä).

Toimitakyky +2 Hyvä 30
Terävyys  +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua 1
Puolustushalu  +1 Pieni 1
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen 20
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton 35
Temperamentti  +3 Vilkas 45
Kovuus  +3 Kohtuullisen kova 24
Luoksepäästävyys  +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin 45
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
YHTEENSÄ 201 pistettä

Ja huomenna lähdetään Tampereelle erikois-näyttelyyn. Kiva nähdä taas Uffen sukulaisia!

3.5.2009 Torstaina sain kirjeen FCI:ltä. Uffen voittaja-näyttelyssä saama vara-CACIB on nyt vahvistettu CACIB:ksi!! :) Tänään oli Raumalla RKS:n kesäkauden avajaiset. Avajaisissa oli ohjelmassa esim. epikset, joihin osallistuttiin Uffen kanssa. Ykkösluokan radalta tuli 3 virhettä, muistaakseni kaksi kieltoa, kepeiltä ja renkaalta, sekä virhe vissiin myös kepeiltä... Sijoituttiin silti toisiksi!! :D Avoimenluokan radalle Anne meni Uffen ohjaajaksi ja hyvinhän Uffen kulki myös Annen kanssa, ellei jopa paremmin kuin mun kanssa. :) Radalta tuli kuitenkin kieltojen vuoksi hylly. Virheet tuli muistaakseni ainakin kepeiltä ja renkaalta. En muistanut kisojen jälkeen hakea meidän tuloslappuja, niin en varmaksi muista mitä virheitä tuli... Ensi viikolla alkaa ohjatut agiryhmät ulkokentällä!!

25.4.2009 Ollaan tässä viikon aikana käyty kahdesti metsälenkillä kaverini ja Turpo-tollerin kanssa. Tosin eilinen metsälenkki muuttui koirien uittoreissuksi, kun lammikosta oli jäät sulaneet. Lammikko oli just hyvän kokoinen, että Uffekin uskalsi kastautua. Uffe jopa kahlasi syvimpään kohtaan hakemaan sinne heitetyn kepin!! Uffe ei hirveästi vedestä ole välittänyt, eikä yleensä suostu kastamaan muuta kuin jalkansa, mutta nyt se ois varmaan lähtenyt uimaankin, jos lammikko ois ollu tarpeeksi syvä.. :) Kännykällä sain napattua yhden kuvankin, melko huonon sellaisen...

Tänään käytiin agikentällä, vihdoin päästiin ulos! Oltiin kentällä ihan kaksin ja kun viime kerrasta on taas aikaa, niin tehtiin ihan yksinkertaista lyhyttä rataa ja harjoiteltiin lähinnä kontakteja. Muutaman kuvankin sain otettua, vaikka itse pitikin kuvata... Lisää kuvia löytyy kuvakansiosta.

28.3.2009 Tänään ollaankin touhuttu vaikka mitä... Aamupäivällä oltiin Liedossa kooikeri-ailityssa. Koulutus oli hyvää, vaikka vähän lyhyeksi jäikin, kun päästiin aloittamaan vähän myöhässä... Oli myös kiva nähdä muitakin kooikereita... :) Harmi vain, että kamera unohtui laukun pohjalle... Koulutuksessa tuli esille se, että Uffe ei ota puomin alastulokontaktia, jos olen itse kaukana... :/ Pitää siis kontakteja alkaa seuraavaksi treenaamaan enempi... Agilityn jälkeen käytiin mun äidillä kylässä ja sieltä mentiin moikkaamaan Turpo-tolleria. Käytiin heittelemässä pojille lumipalloja, siitä saatiin muutama hyvä kuvakin.. :) Nyt väsynyt Uffe nukkuu tyytyväisenä... :D

23.3.2009 Lauantaina oli Raumalla agilitykisat. Ensimmäiseltä radalta tuli kolmesta kiellosta johtuen hylly ja virheet pöydältä ja A:n alastulokontaktilta... Eli ei kauhean hyvä rata... :) Toiselta radalta tuli kaksi kieltoa putkilta, eli tuloksena 10, ja suoritusaika 1,55 sekunttia alle ihanneajan. Toiseen rataan olinkin ihan tyytyväinen! Mutta ainakin se ensimmäinen kielto putkelta vähän ihmetytti, kun en itse huomannut tehneeni mitään ohjausvirhettä siinä kohtaan... Heti kun taas päästään maan sulattua harjoittelemaan, pitää keskittyä noihin kieltoihin ja edelleen siihen ohjaukseen... ;D Tässä kisojen molemmat radat jotenkuten piirrettynä:

Kisojen jälkeen lähdin junalla Kuopioon tämän päivän tentin vuoksi... Sunnuntaina pääsin katsomaan Uffen siskopuoli-Hilppaa. Hilppa on Saden ja Limbon pentu, eli Bullbenz O-pentueesta. Hilppa vaikutti erittäin kivalta tytöltä, ja tulikin minua vastaa jo rappukäytävään, eikä aristanut yhtään! :) Tässä pari kuvaa kauniista neitosesta:

15.3.2009 Tänään oltiin Tampereella KV-näyttelyssä. Tuomarina oli Norjalainen Knüt-Sigurd Wilberg. Uffe oli paras uros, sekä rotunsa paras!! :) Uffen velipuoli Fico oli paras uros 2 sertin kera ja toinen velipuoli Veiko oli paras uros 3 vara-sertillä! Onnea molempien omistajille! :) Uffe käväisi myös ryhmäkehässä, jossa oli hollantilainen tuomari. Tuomari otti Uffen jatkoon, muttei kuitenkaan sijoitusta tullut. Joitakin kuvia näyttelyssä tuli otettua. Jokaista koiraa ei ehtinyt kuvata, kun tuomari oli hirmu nopea arvosteluissaan ja mulla on hitaasti latautava salama kamerassa!! :) Kuvia löytyy täältä

Agilityn treenaamiseen tulee meille taas pikku tauko! :( Talviharjoittelupaikkana toimiva kasvihuone piti tyhjentää, joten nyt pitää odotella lumien sulamista ja ulkokentällä pääsyä!! Ensi viikolla on vielä yhdet kisat ja kahden viikon päästä käydään Liedossa kooikeri-agilityssa...

28.2.2009 Tänään oltiin Liedossa agikisoissa kahdella radalla. Sama meno jatkuu, eli kaksi hyllyä tuli! :) Meidän ensimäiseen rataan olen ihan tyytyväinen vaikkei tulosta tullutkaan. Hylly tuli radan alkupuolella Uffen hypätessä väärän esteen ja vika oli minussa, kun en ajoissa kertonut minne kuuluu seuraavaksi mennä...! Muuten loppurata meni hyvin, Uffe otti kontaktit hyvin jne., keppien sisäänmenossa taisi tulla kielto.. Ei muista enää...! Toiselta radalta Uffe karkasi puomille mun takaa, eli taas ohjauksessa vikaa..? Virheitä tuli myös kepeissä ja renkaassa... Elikkä lisää harjoittelua (varsinkin ohjaajalle)! Toista rataa yritin piirtää. Mittasuhteista ei ole mitään varmuutta ja osa esteistä on todennäköisesti väärässä asennossa tai jotain muuta (hyppy 17 ei välttämättä edes ollut radalla.. :D) , mutta tässä tulos: (kuvan saa uuteen ikkunaan suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Uffe muuten tottui nopeasti postinjakajan aamuöiseen kolisteluun eikä muutaman ekan yön jälkeen ole haukkunut enää kertaakaan. Joskus päivisin edelleen saattaa murista ihmisten liikkumisille rapussa... Ja ovikelloa pitää tietty haukkua oikein kunnolla! :D

24.2.2009 Lauantaina käytiin agikentällä "omissa harkoissa". Muuten meni ihan kivasti, mutta Uffe alkoi alittamaan radan ensimmäisen hypyn, jos menin kahden esteen taakse antamaan luvan lähteä radalle... Mistä ihmeestä on tuonkin mahtanut keksiä..! :( Kovasti koitettiin keksiä keinoja tämän uuden ongelman hoitamiseen, mutta mitään tuloksia ei juuri tullut. Uffe tuli jopa matalan riman ali!! :) Tänään oli sitten meidän ryhmän harkat ja sama homma jatkui... Jos riman alle laittoi toisen riman, niin silti tuli ali ja kun sinne laittoi laudan pätkän, niin poika päätti kiertää koko esteen! :D Tätä ongelmaa ei ole, jos seison lähellä ekaa estettä, mutta se ei ole kuitenkaan hyvä ratkaisu kisoja ajatellen... Ja nyt lauantainahan meillä onkin jo kisat, kun ajattelin niihin ilmoittautuessa, että Uffe (ja minä) ollaan jo opittu jonkin verran uutta syksyn jälkeen, jotta niistä voisi ehkä tullakin jotain. Mutta saapa nähdä, mitä niistä siten tulee, toivottavasti ei ole pitkiä suoria heti radan alussa!! :D

12.2.2009 Viikonloppuna meillä oli muutto, ja vielä on vähän tavaroita, joille ei ole omaa paikkaa löytynyt... Nyt asutaan ekaa kertaa varsinaisessa kerrostalossa ja Uffe ei ihan vielä ole tuttunut rappukäytävästä kuuluviin ääniin. Parina ekana yönä alkoi kova haukkuminen, kun jaettiin aamuyöllä lehdet, viime yönä riitti yksi haukahdus. :) Jospa pian loppuisi haukkuminen kokonaan. Muuna aikana käytävästä kuuluville äänille on riittänyt lähinnä murina... Tiistaina oltiin taas pitkästä aikaa agilitykentällä. Uffelle on tullut tauon aikana jostain lisää varmuutta ja nopeutta keppien suorittamiseen, vaikka virheitä tulee edelleen. :) Tästä lähtien päästäänkin harjoittelemaan joka viikko, joten kisoja olenkin jo alkanut suunnittelemaan... :)

10.1.2009 Uusi vuosi meni meillä rauhallisesti kotona. Edellisten vuosien tapaan Uffe ei raketaista välittänyt. Naapurin ekat suuremmat pamaukset kyllä kuunteli tarkkaan, muttei muuten ollut huomaavinaankaan. Nyt kun ollaan pääsemässä eroon nenäpunkista niin Uffelle tuli silmätulehdus! :( Saatiin viikon silmätippa ja -voidekuuri ja vielä on yksi stronghold laittamatta niskaan nenäpunkkin vuoksi...

26.12.2008 Uffella joulu alkoi nenäpunkkilääkkeellä! :( Pojalla oli lievät oireet alkuviikolla, jotka viittasivat nenäpunkkiin ja siihen saatiinkin lääkettä. Lääke on jo auttanut ja oireet ovat poissa! Osan joulusta Uffe viettikin muualla, kun Taavi-heeleri myös vietti joulun meillä. Nyt ovat pojat jo päässeet leikkimään yhdessä! 16.12. Bullbenz-kenneliin syntyi 6 pentua Sadeelle ja Limbolle! Onnea Annelle kauniista pennuista! Minä jo odottelen, että pääsen pentuja katsomaan! Kennelliitto vahvisti viime viikolla Uffen muotovalion arvon!

14.12.2008 Tiistaina käytiin Uffen kanssa katsomassa kaverini tollerin urospentua. Kovasti leikkivät ja riehuivat keskenään. Uffen piti kuitenkin välillä komentaa uutta kaveria, kun tuli liian lähelle... Tiistaina käytiin myös Raumalla. Ensin mentiin moikkaamaan Annea. Kyllä oli Sade selvästi kantava, sen verran isolta maha näytti! :) Ja pennuthan syntyykin lähi päivinä... Annelta lähdettiin pitkästä aikaa agility-harkkoihin. Uffe oli hirveän innoissaan, kun taas pääsi radalle! Harjoiteltiin lähinnä välistävetoa, ja se menikin hyvin yksittäisillä esteillä. Varsinaista rataa kun suoritettiin ei mennyt niin hyvin. Ohjaustekniikoita pitäisi mun ajatella tarkemmin!!

Eilen oltiin Helsingissä Voittaja 2008 näyttelyssä. Paikalle oli ilmoitettu 37 koiraa. Uffe oli ekaa kertaa valioluokassa. Valio uroksia oli paikalla 11 kappaletta ja Uffe sijoittui luokassaan toiseksi! Paras uros kehässä Uffe oli kolmas ja vara-CACIB:in!! Vara-CACIB varmistetaan myöhemmin CACIB:iksi, kun sen saanut koira on jo kansainvälinen muotovalio! Hienosti siis alkoi Uffen näyttelyt valioluokassa! Velipuoli Veiko oli VSP-pentu ja velipuoli Fico oli junnuvoittaja sekä PU 2!! Onnea molempien omistajille!

Tässä vielä uusi kuva Uffesta ja Jyväskylän palkinnoista...:

26.11.2008 Viimeksi kun päivitin sivuja, taisin näyttelypäivän jäljiltä olla hieman väsynyt ja tietty ihan ymmälläni Uffen mahtavasta menestyksestä, että jälkeen piti korjailla useita eri virheitä...! :) Ja asioita jäi kertomattakin... Eli Uffe siis lähti Jyväskylän näyttelyiden jälkeen Annen kyydillä Laitilan suuntaan aikaiselle "joululomalle", eikä todennäköiseti enää Kuopioon tulekkaan. Itse lähden parin viikon päästä perään. Ja nyt on mun opiskelut siinä vaiheessa, että ensi vuoden alussa majailen Kuopiossa vain vajaan kuukauden ja sitten muutan taas Laitilaan... Näyttelyissä tuli myös todettua, että kamera menee vaihtoon! Ei sillä saa otettua kuvia, muuten kuin kunnon päivän valossa!! Heti kun pääsen lomalle, ois tarkoitus ottaa Uffesta palkintoineen kunnon kuva ulkona...! Seuraavaan näyttelyyn pitää varmaankin lainatan jonkun toisen kameraa...

22.11.2008 Takana pitkä, mutta aivan mahtava näyttelypäivä Jyväskylässä! Paikalla oli 24 kooikeria ja tuomarina Hollantilainen Wim Wellens. Tuomari piti Uffesta kovasti, vaikka huomauttikin vähän mustista karvoista... Uffe olikin paras uros ja lopulta myös rotunsa paras! Saatiin myös Uffen eka CACIB ja se viimeinen serti! Eli Uffesta tuli Suomen muotovalio!!! :) Sally oli ROP-veteraani sekä paras narttu ja VSP! Suuret onnittelut vielä Annelle Sallyn menestyksestä! Sekä tietty onnittelut ja suuret kiitokset Annelle hienosta kasvatustyöstä!!

Kuva: Saija Koskinen

Pari videota olen saanut siirrettyä nettiin, linkit niihin löytyy tästä

2.11.2008 Tänään oltiin pitkästä aikaa mätsäreissä. Pitkään jouduttiin odottelemaan omaa vuoroa, mutta kehässä Uffe kulki melko hyvin. Lattialla oleva matto vaan tuntui olevan hyvien hajujen peitossa. :) Tuli sininen nauha eikä sijoitusta... Eilen Lahden ryhmänäyttelyssä Uffen sisko Keira sai kolmannen ja sen viimeisen sertin ja tuli valioksi!! Keira oli myös ROP ja sijoittui ryhmäkehässä neljänneksi! Uffen äiti Sally on näyttelyissä siirtynyt veteraani-luokkaan ja eilen Lahdessa oli ROP-veteraani sekä BIS-veteraani kehässä neljäs!! Onnea molemmille koirille ja omistajille! Uffen seuraavat viralliset näyttelyt ovat Jyväskylän KV-näyttely kolmen viikon päästä ja joulukuun Voittaja-näyttely Helsingissä.

25.10.2008 Torstaina oltiin Uffen ja Taavin kanssa koirapuistossa, pääsivät pojat juoksemaan. Harmi että oli jo melko pimeää, ei saanut otettua hyviä kuvia... Tänään meille tuli lenkkiseuraksi Beta (Estaika's Calliope) ja hänen tyttärensä Pimu (Estaika's Baileys). Uffe piti molemmista koirista, vaikka lenkin jälkeen hajut olivatkin kiinnostavimpia kuin toisten kanssa leikkiminen! :)

19.10.2008 Hyvinkään erkkarissa käytiin tänään. Uffe oli avoimessa luokassa, sai EH:n ja oli luokkansa neljäs. Arvostelu oli ihan hyvä! Perjantaina käytiin pitkästä aikaa agi-kentällä ja tauon kyllä huomasi pienistä virheistä, joita ei yleensä tule. Kepit tosin alkaa jo menemään jotenkin ilman käden heilutuksia! Seuraavat harkat vasta joulukuussa! Silloin olisi tarkoitus harjoitella vähän enemmänkin, että voi mennä joululoman aikana vaikka seuraaviin kisoihin...

13.10.2008 Uffe täyttää tänään 2 vuotta! Onnea! Paljon onnea myös Uffen siskoille Keiralle, Inkalle, Wimmalle ja Sannille! Myös mun Uuno-kissan synttärit oli ja meni... Kisuneiti täytti 3 vuotta syyskuun eka päivä! Viime päivityksen jälkeen ovat Uffe ja Taavi tavanneet jo useamman kerran ja hienosti on mennyt! Uffe on uskomattoman kärsivällinen pentujen kanssa! Pentu saa hyppiä ja "ärsyttää" vaikka kuinka paljon ja Uffe ei sano mitään, tämä on tullut jo aikasemminkin huomattua. Vasta viime tapaamiskerralla Uffe pari kertaa ihan pienesti murahti Taaville, että vois jo rauhoittua, mutta ei sen enempää... Viikko sitten sunnuntaina käytiin metsälenkillä. Se olikin ihan kivaa vaihtelua, Uffe kun ei juuri ole saanut olla vapaana muuten kuin pihalla. Aluksi vähän mietin, että miten nopeasti mahtaa lähteä hajujen perään, mutta hyvin Uffe pysyi näköpiirissä. Pari kertaa meinasi "kadota", mutta tuli heti huudettaessa takaisin hakemaan namipaloja. :) Sunnuntaina on vuorossa spanieliliiton pääerkkari Hyvinkäällä! Keskiviikkona lähdetäänkin junalla Turkuun ja sieltä Laitilaan vähän lomailemaan ja odottelemaan näyttelyä! Agilitykentälläkin olisi tarkoitus päästä käymään. Valokuvia on lisätty nettialbumiin! Pitkästä aikaa koitin myös kuvata Uunoa, mutta eihän siitä mitään tullut... Pari ihan hyvää kuvaa sain kisustakin.

7.9.2008 Viikonloppu oltiin Laitilassa ja lauantaina käytiin Raumalla agilitykisoissa. Tuomarina Asko Jokinen ja harjoittelu- tuomarina Marjo Heino. Harjoittelutuomari oli tehnyt radat, jotka oli melko vaikeita... Agiradalta tuli kolme virhettä, keinulta ja kepeiltä. Hyppyradalta tuli kielloista johtuen hyllätty... Seuraavia kisoja saakin sitten odotella varmaan ensi kevääseen. Täällä Kuopiossa ei päästä harjoittelemaan, joten kisoissa tuskin viitsii käydä...

31.8.2008 Noin viikko sitten siirryttiin taas asustelemaan Kuopioon, koska mun opiskelut jatkuivat loman jälkeen. Tällä kertaa ei Kuopiossa asustella kuin vajaa puoli vuotta ja sitten alkaa mun opiskelut olla jo lopussa, ensi keväänä mun pitäis valmistua... Eilen oltiin Maaningalla meidän ekoissa virallisissa agilitykisoissa. Mitään hirmu suuria odotuksia ei ollut ja molemmilta radoilta tulikin hylätty... Agiradalla olin itse liian hidas ja Uffe meni viimeisessä käännöksessä suoraan, eli väärällä esteelle. Hyppyradalla oli hyppy ja putki vierekkäin, hypylle piti mennä, mutta putki olikin Uffesta kivempi... :) Tuomarina olisi pitänyt olla Jarmo Jämsä, mutta hän ei päässyt paikalle joten tuomareina oli Katarina Virkkala ja Vesa Sivonen. Ensi viikonloppuna onkin jo seuraavat kisat Raumalla, jos siellä onnistuttaisiin sitten vähän paremmin... Kisojen jälkeen käytiin nopesti tutustumassa Lancashire Heelerin urospentu Taaviin. Taavi on vasta 9 viikkoa, joten vielä ei voitu poikia päästää leikkimään. Tärkeintä olikin, että Taavi pääsisi haistelemaan Uffea ja vähän jo alkaisi tottua muihin koiriin. Aluksi Taavia vähän jännitti Uffen touhuilut, mutta pian jo uskalsi tulla haistelemaan, eikä Uffe enää ollutkaan niin pelottava ja vähän olisi jo leikkimäänkin halunnut... Kun Taavi on jo vähän isompi mennään uudestaan moikkaamaan, jos silloin onistuisi leikitkin paremmin.

18.8.2008 Nyt on sitten ruotsin näyttelymatka takana. Torstaina lähdettiin iltalaivalla Turusta Tukholmaan. Mukaan lähti mun ja Uffen lisäksi Anne sekä Virpi ja Uffen sisko Inka. Huonosti nukutun (räminää ja laivan keinumista...) laiva-yön jälkeen lähdettiin Tukholmasta ajamaan kohti etelä-ruotsia. Matkalla pysähdyttiin usein ostoksille ja ulkoiluttamaan koiria. Perillä Örbyssä käytiin tarkistamassa näyttelypaikka ja mentiin ajoissa nukkumaan. Lauantaina oli Örbyssä siis Ruotsin kooikerhondje yhdistyksen (Skooi) erikoisnäyttely. Tuomarina oli Jan Andringa Hollannista. Päivä alkoi heti aamusta aurinkoisena ja lämpimänä. Kooikereita paikalla oli yhteensä noin 70 kappaletta. Uroksia oli 23, narttuja 40 ja pentuja 8! Muutama koira oli kyllä poissa... Uffe oli hienosti avoimen luokan paras uros, sai ERI:n ja paras uros-kisassa oli viides! Arvostelu oli myös hyvä! Pienen ruokatauon jälkeen oli narttujen vuoro mennä kehään. Inka vei avoimen luokan voiton lisäksi paras narttu kisan voiton!! Inka voitti myös ROP-kehässä!!! Hirmuisesti onnea Inkalle ja omistajille!!

Sunnuntaina aamuyöstä pakattiin auto ja lähdettiin Nyköpingin näyttelyyn. Tuomarina oli Ricky Lochs-Romans myös Hollannista. Tällä kertaa Uffe oli nuorten luokassa. Uffe sai EH:n hyvällä arvostelulla ja oli luokkansa toinen. Inka voitti luokkansa, sai ERI:n ja oli 3. paras narttu. Inkalle tuli myös molempina päivinä sertit! Sunnuntaina iltana ajettiin taas laivaan. Tällä kertaa saatiin jopa nukuttua. :) Tänään aamulla oltiin sitten väsyneinä kotona. Kuvia matkasta löytyy täältä.

6.8.2008 Eilen oltiin Mynämäellä epiksissä. Osallistuttiin mölliluokan lisäksi avoimeenluokkaan, kun ykkösluokkaa ei ollut lainkaan. Mölliradalta tuli mun virheestä johtuen yksi kielto ja sen takia jäätiin viidenneksi. Ja avoimesta tuli hylly... Seuraavat kuulumiset tuleekin varmaan reilun viikon päästä ruotsin näyttelymatkan jälkeen. Sitä matkaa jo odotellaankin kovasti!!

21.7.2008 Hollannista tuli Uffen VWD-DNA testin tulokset. Odotettavasti Uffe ei ole geenin kantaja.

16.7.2008 Laitilan epiksissä osallistuttiin mölliluokan lisäksi ykkösluokkaan, vaikkei suuria odotuksia ollutkaan. Möllirata meni loistavasti, tuli nollatulos ja oltiin ekoja! Ykkösluokan rata ei odotettavasti mennyt yhtä hienosti, heti alkuun tuli yksi virhe ja hylly, ihanne aika siltin kyllä alitettiin... :)

6.7.2008 Tänään oltiin Agirodussa Ylöjärvellä. Kisattiin Oranje Koohon alokasjoukkueessa. Joukkueessa meidän lisäksi Inka ja Ari, Wimma ja Mika sekä Susu ja Annika. Meidän rata meni ihan ok, pari virhettä tuli. Pujottelussa pieni virhe ja kahden peräkkäisen putken välistä karkasi A:lle... Meidän joukkue jäi kaikkien hienoista suorituksista huolimatta 7:neksi. Ensi vuonna sitten uudestaan!

15.6.2008 Torstaina oltiin Raumalla taas epävirallisissa agikisoissa. Omasta mielestäni rata meni hyvin. Viimeisellä hypyllä Uffe kiersi esteen ja hyppäsi väärin päin... Tuomari antoi myös puomilta kontakti virheen, sitä en itse huomannut lainkaan. Suoritusaikaa en tarkkaan muista, mutta oltiin toisiksi nopeimpia. Ihanneaika oli tosi reilu, joten tulos oli jotain -39 sekunnin paikkeilla.

3.6.2008 Tänään oli meidän ekat epäviralliset agilitykisat Laitilassa. Ihan hyvin meni. Todennäköisesti ohjaajan hitaudesta johtuen tuli kiellot yhdeltä hypyltä ja putkelta... :) Syksyyn asti varmaan odotellaan ennen kuin lähdetään oikeisiin kisoihin mukaan.

17.5.2008 Tänään oltiin Laitilan ryhmänäyttelyssä,tuomarina Markku Santamäki. Uffe oli ROP ja sai toisen sertin!! Ryhmäkehässäkin käytiin kääntymässä, ei tullut sijoitusta.

11.5.2008 Torstaina aloitettiin agilityryhmässä Raumalla. Pitkästä aikaa päästiin kentälle ja heti mentiin pitkä rata... Meni yllättävän hyvin, kun ei olla pitkiä ratoja juuri ennen menty. Mun vaan pitäisi juosta nopeammin, Uffen perässä kun ei pysy millään.. :) Tänään Raumalla näyttelyissä Uffe sai ERI:n ja oli PU 3! Hyvä arvostelu tuli. Ruotsalainen Peppe, Sallyn uusien pentujen isä, vei voiton! Ja Abbe, myös Ruotsista, oli PU 2 ja ROP-vet!

7.5.2008 Tänään tuli kennelliitosta viimein Uffen lonkkakuvista tulokset: B/B-lonkat.

Sivujen tekijä ja ylläpitäjä: jonna.heinonen@gmail.com
Ethän kopioi kuvia ilman lupaa!